• Nowość!
  • Obniżka
  • Promocja

Zrozumieć Elektronikę (7/2026) - miesięcznik, wydanie cyfrowe

Indeks: ZEG-27905

Zrozumieć Elektronikę to miesięcznik, którego Redaktorem Naczelnym i wydawcą jest Piotr Górecki. Popularyzator elektroniki, konstruktor z ponad 30-letnim doświadczeniem, autor książek i tysięcy artykułów omawiających różne aspekty elektroniki. Miesięcznik występuje wyłącznie w formie cyfrowej - natychmiast po opłaceniu zamówienia otrzymasz mailowo link do pobrania pliku PDF.

Zrozumieć Elektronikę (7/2026) - miesięcznik, wydanie cyfrowe
14,99 zł -5,00 zł
9,99 zł
9,25 zł netto
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 9,99 zł

Kupując ten produkt, nie będziesz miał możliwości wyboru płatności za pobraniem.

Opis produktu: Zrozumieć Elektronikę (7 / 2026) - miesięcznik, wydanie cyfrowe

Zrozumieć Elektronikę to cyfrowy miesięcznik dla pasjonatów elektroniki, autorstwa Piotra Góreckiego. Okładkowy artykuł tego numeru pokazuje, jak praktycznie każdy może zacząć korzystać z drukarek 3D. Bardzo ciekawe są artykuły na temat komunikacji przez Internet oraz rezystancji statycznej, przyrostowej i dynamicznej. Godne polecenia są też artykuły o tym co to jest MPPT,  o testerze przekaźników i zasilaczu do wzmacniaczy operacyjnych,  o elektroenergetyce, magnesach azotkowych oraz oczywiście Ośla Łączka. Jest też kilka artykułów omawiających tematy mało znane, jak np. zabezpieczenia akumulatorów litowych oraz zabezpieczenia OVP i OCP w zasilaczach. Ciekawe jest również zadanie konkursowe: jak z całkowitą pewnością rozpoznać podrabiane wzmacniacze operacyjne? Numer ISSN czasopisma: 3071-7965.

Z zawartością całego numeru można zapoznać się dokładniej, korzystając ze skróconej wersji wydania, dostępnej tutaj.

Zrozumieć Elektronikę - miesięcznik, wydanie cyfrowe

Zrozumieć Elektronikę (7 / 2026) - miesięcznik, wydanie cyfrowe.

Miesięcznik dostępny jest wyłącznie w wersji cyfrowej (PDF, 116 stron).

Link do pobrania produktu wysyłany jest mailem natychmiast po otrzymaniu przez nas wpłaty.

Zrozumieć Elektronikę - miesięcznik, wydanie cyfrowe

Czasopismo obejmuje treści techniczne, poradniki, szczegółowe analizy oraz materiały edukacyjne wspierające naukę elektroniki.

Słowo wstępne od Redaktora Naczelnego

Witam!

Temat druku i drukarek 3D był obecny na łamach czasopisma od początku tego roku, dzięki kilku znakomitym artykułom specjalisty w tej dziedzinie - Adama Kozubowicza, właściciela firmy get3D.

Ja interesuję się tematem druku 3D „od zawsze”, a dokładniej od lat 80., gdy pojawiały się pierwsze informacje o różnych sposobach realizacji druku 3D, na początku z wykorzystaniem lasera oraz żywic i proszków. Śledziłem rozwój drukarek FDM, czyli takich, jakie dominują do dziś. I dobrze wiedziałem, że opanowanie druku 3D wymaga mnóstwa czasu i prób. A ja mam wiele innych zajęć, dlatego dopiero niedawno do „dotknięcia” druku 3D w końcu dałem się namówić Damianowi Szymańskiemu, właścicielowi portalu forbot.pl. Przeżyłem szok, o czym opowiadam w filmie YT. A szczegóły opisuję w okładkowym artykule tego numeru, gdzie też przedstawiam cztery stopnie wtajemniczenia.

W tym numerze bardzo polecam kilka artykułów omawiających tematy mało znane. W szczególności dotyczący podstawowych zabezpieczeń akumulatorów litowych oraz tajemniczych dla wielu zabezpieczeń OVP i OCP w zasilaczach.

Warto wgłębić się w artykuły na temat komunikacji przez Internet oraz niezbyt dobrze rozumianych rezystancji: statycznej, przyrostowej i dynamicznej. Polecam artykuł pokazujący przystępnie, w największym skrócie, co to jest MPPT.

Chciałbym też zachęcić do udziału w zadaniu konkursowym: jak z całkowitą pewnością rozpoznać podrabiane wzmacniacze operacyjne?

Nie zlekceważ na pozór banalnego artykułu o testerze przekaźników i zasilaczu do wzmacniaczy operacyjnych, artykułów o elektroenergetyce, magnesach azotkowych oraz oczywiście Oślej Łączki.

Pozdrawiam serdecznie

Piotr Górecki

Spis treści

1. Słowo wstępne - lipiec
  2. Nasze wspólne czasopismo - listy Czytelników
  3. Łamigłówki elektroniczne Lipiec 2026
  4. Rozwiązania Łamigłówek Maj 2026
  5. Moja przygoda z drukarkami 3D
  6. Tester przekaźników
  7. Zasilacz do wzmacniaczy operacyjnych
  8. Wspólnie projektujemy: Jak poznać podrabiane wzmacniacze
  9. Wspólnie projektujemy: Pomiar temperatury półprzewodników
  10. Fotowoltaika: MPP i kontrolery MPPT
  11. Mikroprocesorowa ośla łączka, część 26
  12. Komunikacja przez sieć
  13. Elektroenergetyka - przesył i dystrybucja, część 3
  14. Rezystancja statyczna, przyrostowa i dynamiczna
  15. OVP i OCP, CV, CC w zasilaczach (1)
  16. Generator liczb losowych
  17. Podstawowe zabezpieczenia w akumulatorach litowych
  18. Magnesy z azotku żelaza silniejsze od neodymowych
  19. Lampowe konfiguracje SRPP i mu follower (4)
  20. Projektowanie płytek drukowanych za pomocą KiCad (6)

Klasyfikacja GPSR Wirtualny

Jako pierwszy zadaj pytanie dotyczące tego produktu!

Kraj pochodzenia: Polska

Dane kontaktowe producenta: ZROZUMIEĆ ELEKTRONIKĘ SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ ul. Nadarzyn 23A, 05-230 Kobyłka

Dane kontaktowe wprowadzającego na rynek UE: ZROZUMIEĆ ELEKTRONIKĘ SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ ul. Nadarzyn 23A, 05-230 Kobyłka

Instrukcje i dokumenty

Inni klienci oglądali również:

Produkty z tej samej kategorii: