Kupując ten produkt, nie będziesz miał możliwości wyboru płatności za pobraniem.
Opis produktu: Zrozumieć Elektronikę (12 / 2022) - miesięcznik, wydanie cyfrowe
Zrozumieć Elektronikę to cyfrowy miesięcznik dla pasjonatów elektroniki, autorstwa Piotra Góreckiego. Numer ISSN czasopisma: 3071-7965.
Miesięcznik dostępny jest wyłącznie w wersji cyfrowej (PDF, 74 strony).
Link do pobrania produktu wysyłany jest mailem natychmiast po otrzymaniu przez nas wpłaty.
Czasopismo obejmuje treści techniczne, poradniki, szczegółowe analizy oraz materiały edukacyjne wspierające naukę elektroniki.
Słowo wstępne od Redaktora Naczelnego
Przez prawie 30 lat współpracowałem z Wydawnictwem AVT i ponad 25 lat prowadziłem czasopismo Elektronika dla Wszystkich. Przez ten czas wszystko wokół nas się zmieniło. Także w dziedzinie elektroniki wszystko jest inne niż kiedyś. Pora dostosować się do tych zmian oraz odnowić i ulepszyć sposób naszych wzajemnych kontaktów.
Od prawie 30 lat gościłem w Waszych domach na łamach drukowanych wydań czasopism. Najwyższy czas to zmienić. Kończy się epoka czasopism drukowanych - na świecie już prawie ich nie ma. Szczególne w ostatnich miesiącach koszty papieru, druku i dystrybucji są wręcz nie do zaakceptowania.
Dlatego powstała nowa inicjatywa: Zrozumieć Elektronikę, w skrócie ZE, której pełny tytuł brzmi: Zrozumieć Elektronikę z Piotrem Góreckim.
Nadal będziemy wspólnie poznawać tajemnice i piękno elektroniki oraz czerpać radość nie tylko z czytania i zdobywania wiedzy, ale też z rozmaitych działań praktycznych.
Chcemy korzystać z całkiem nowych możliwości, których nie ma klasyczne czasopismo drukowane na papierze. Formy papierowej nie przewiduję, a będzie forma elektroniczna, w postaci plików PDF, ewentualnie też jako pliki EPUB, jeśli zechcecie. Nowe czasopismo ściśle powiązane będzie z moja stroną internetową: piotr-gorecki.pl, co zapewni błyskawiczną wymianę informacji i pozytywne sprzężenie zwrotne.
Spis treści
- Słowo wstępne - grudzień
- Nasze wspólne czasopismo - listy Czytelników
- Łamigłówki elektroniczne Grudzień 2022
- Tropimy błędy: Układ do pomiaru prądu
- Mikroomomierz
- Projektowanie zasilacza liniowego: Rozważania wstępne
- Wspólnie projektujemy: Prosty zasilacz z LM317
- Interesujące układy: Mini Tesla Coil
- Fałszywe i podrabiane podzespoły elektroniczne
- Przetwornice impulsowe w pigułce - część 1
- Zrozumieć mikroprocesory i mikrokontrolery
- Czy chcesz być audioekspertem? Czy audiofilem?
- Ultrakrótka historia elektroniki
- Niezwykłe dokonania zwykłych ludzi Intel i4004 i...
- Kuchenka mikrofalowa, czyli mikrofalówka
- Pułapki w nauczaniu elektroniki
- Zasilacz do lampy ledowej
- Jaki kupić miernik uniwersalny - multimetr?